8 april 2020

Tautus wint aanbesteding gemeente Oss voor ‘Zon op je dak’-project

De gemeente Oss heeft na een Europese aanbesteding Tautus geselecteerd voor het project ‘Zon op je dak’ waarbij huiseigenaren collectief zonnepanelen aankopen. In totaal namen 4 partijen deel aan de aanbesteding.

Deelnemers aan het project kunnen via een door de gemeente beschikbaar gestelde lening zonnepanelen kopen. De deelnemer wordt hierbij volledig ontzorgd doordat er een full servicepakket wordt aangeboden: de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen, een lening om dit mogelijk te maken en het afhandelen van de teruggave van de btw. De deelnemer betaalt de lening volledig af gedurende een periode van 15 jaar.

Tautus wordt samen met haar partner Kieszon (onderdeel van Greenchoice) verantwoordelijk voor het realiseren van de PV-systemen, alsook voor het opbouwen en onderhouden van de database, het onderhouden (inclusief opbrengstgarantie) van de zonnepaneelinstallaties gedurende 15 jaar en het factureren richting de deelnemers, inclusief het debiteurenrisico. De uitvoer van het project wordt vormgegeven samen met Kieszon.

Met dit project wil de gemeente Oss bereiken dat er bij ongeveer 1.000 woningeigenaren om en nabij 2,5 miljoen kilowattuur aan duurzame stroom wordt opgewekt.

Realisatie van de installaties zal plaatsvinden in 2020, met uitloop naar 2021, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
België
+32 (0)11 71 93 04groepsaankoop@gutami-solar.com
Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen
Nederland
+31 (0)85 208 313 6servicedesk@gutami-solar.com
crossmenu