Over ons - Hero

Over ons

Gutami wil een Groene Frontrunner zijn in de energietransitie naar 100% duurzame energie.

De duurzaamheidssector is relatief nieuw en het is onduidelijk hoe het zich globaal ontwikkelt. In de landelijke energietransitie speelt Gutami een actieve rol om naast de levering van collectieve zon-PV voor huishoudens, ook grootschalige zonnestroomsystemen te stimuleren.

De hoofdactiviteiten van Gutami Holding, opgericht in 2006, hoofdkantoor Groningen, kantoren in Apeldoorn en Beringen (België) zijn:
1. Installeren van zonnepanelen op daken in Nederland en België
2. Ontwikkelen en beheren van zonne-energie parken in Nederland.
3. Nieuwe duurzame technieken en internationale uitrol.
Gerben Pek is oprichter en mede eigenaar van Gutami Holding, Michiel Rexwinkel en John Appeldoorn hebben een belang in Gutami Holding.
Vanuit Nederland worden de zonneparken ontwikkeld, gebouwd en beheerd. We doen dit met ongeveer 15 mensen. Vanuit België worden de PV-installaties gecoördineerd. Marina Doggen is CEO en mede aandeelhouder. Dit doen we met ongeveer 90 mensen.
Vogel
Visie

Visie

De energietransitie naar 100% groene energie ontstaat op wereldschaal en binnen een verscheidenheid aan energieoplossingen. Dit creëert grote kansen voor ontwikkeling en groei.
Globe

Missie

Met een snelle en efficiënte reactie op de energie-uitdagingen kunnen we een leider in de energietransitie worden. Door de juiste oplossingen te kiezen kunnen we het versnellen van de energietransitie stimuleren.
Lightbulb

Strategie

Gutami zal een platform bouwen van energieopwekking, duurzame energieoplossingen en klanten om een positieve interactie tussen alle elementen te creëren.
Waarden

Waarden

Een duurzaam, onafhankelijk en zelfbewust energiebedrijf. Actief zijn met impact en sympathie.

Wat we doen

Zonnedaken
Zonneparken

Particuliere projecten

Gutami Solar en Gutami Solar Projects zijn sinds 2006 actief in de handel van zonnepanelen en de installatie van PV-systemen op daken en in het bijzonder voor groepsaankopen, woningcoöperaties, gemeenten en aannemers in Nederland en België. 

De gemeenten waar Gutami zonnepaneel projecten op daken voor uitvoert zijn de gemeenten in de regio Eindhoven (De Groene Zone, 20 MWp), Oss (4MWp) en Brussel. Daarnaast installeert Gutami zonnepanelen op nieuwbouw van Van Wijnen (concept Fijn Wonen, 350 woningen per jaar) en voor de Vereniging Eigen Huis (CIZ projecten) 

De omzet bedraagt ca EUR 50M. Inmiddels hebben we ongeveer 70.000 daken in Nederland en België van zonnepanelen voorzien. In de Benelux zijn we top drie speler.
Bezoek website
Arrow

Groothandel

"De technologische ontwikkelingen, strengere normeringen inzake energie-efficiënte en milieu uitdagingen leiden ertoe dat we met zijn allen moeten inspelen op de nieuwe tendenzen. Gutami Solar is de uitgelezen partner om voor u een betekenisvolle rol te spelen in de komende jaren waar hernieuwbare energie een nieuwe leefnorm zal vormen.

Gutami Solar heeft sinds enkele jaren een vestiging in Beringen. Met ons ervaren team staan wij garant om u de beste oplossing te bieden voor uw kleine en grote projecten. Wij zorgen voor een optimale service, om u als installateur te begeleiden van A tot Z."
Bezoek website
Arrow

Grondgebonden parken

Gutami Solar Development ontwikkelt, installeert en beheert sinds 2018 grondgebonden zonneparken. Gutami werkt volgens de Develop, Build, Operate & Hold strategie hetgeen betekent, dat wij vanaf dag één betrokken zijn bij de ontwikkeling van een zonnepark en (deel) eigenaar blijven.

Thans zijn er twee parken operationeel in Nederland (totaal 10 MWp), is een derde in aanbouw (5MWp), zijn de voorbereidingen gestart voor de aanleg van nog vier zonneparken (totaal 135 MWp) en zijn er een vijftigtal projecten in ontwikkeling (totaal 2GW).

De twee projecten in Nederland die het meest in het oog springen zijn: 60MW in Terneuzen en 58MW in Lelystad.
Gutami heeft onder andere het zonnepark in Lelystad zelfstandig ontwikkeld. Het zonnepark is gelegen ten zuidoosten van Lelystad Airport. Het 57MWp zonnepark is goed voor de opwekking van duurzame zonne-energie aan ca. 15.000 huishoudens en een CO2 reductie van ca. 27.000 ton.

Nieuwe duurzame technieken en internationale uitrol

We hebben in twee landen een zonnepark gebouwd: 100MW in Kazakhstan en 10MW in Iran. Daarnaast zijn we ambitieus om in nieuwe technieken te investeren, zoals bijvoorbeeld waterstof productie, ammoniak productie, Lithium batterijen en Flow batterijen
Bezoek website
Arrow

Zonnedaken

Particuliere projecten
Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
België
+32 (0)11 71 93 04groepsaankoop@gutami-solar.com
Eekwal 6
8011LD Zwolle
Nederland
+31 85 01 60 164servicedesk@gutami-solar.com
B2B
Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
België
+32 (0)11 71 93 00b2b@gutami-solar.com
crossmenu